Företagsfinansiering för dummies – hitta pengarna till ditt bolag

DummyDu har världens bästa affärsidé men du saknar pengarna att förverkliga den. Eller du kanske sitter med ett once-in-a-liftime opportunity att göra ett riktigt klipp, men saknar finansiering. Beroende på vilken fas ditt företag befinner sig i finns det olika möjligheter.

 

Företagsfinansiering för dummies:

1.     Startkapital – Att starta från början kräver en grundplåt. Du kanske säger upp dig från jobbet och saknar fasta inkomster under en tid. Att starta företag är ett kalkylerat risktagande. Riskerna är alltid störst i början, och därför kan du glömma banken. Här är alternativen för dig.

2.     Såddkapital – I det här stadiet har du jobbat fram ett färdigt koncept som ska ut på marknaden. Att skala upp från idé till kommersiell verksamhet kräver ofta mer pengar. Här hittar du ditt såddkapital.

3.     Expansionskapital – Ditt koncept är bevisat kommersiellt, och nu är det dags att öka tempot, t.ex. genom att öka produktionen, lansera i fler länder eller kompletterande produkter. Här hittar du expansionskapital.

4.     Förvärvskapital – Förvärv kan vara intressant för att stärka din position på marknaden, eller för att komma åt viktiga kunder eller kompetens, för att nå skalfördelar eller helt enkelt för att förhindra nya aktörer att komma in på marknaden. Här hittar du kapital för att förvärva företag.

ANNONS

SVENSKA FÖRETAGSLÅN

SVERIGES SNABBASTE FÖRETAGSLÅN

lånebesked inom 8 min - pengar samma dag. ANSÖK NU

ANNONS

qred företagslån

Snabba och smidiga företaglån

Enkel ansökan och snabba svarANSÖK NU